Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    30 March 2022

    De 8 tuintrends van 2022

    Het nieuwe jaar is alweer een tijdje begonnen en natuurlijk zijn weer veel nieuwe trends op het gebied van tuin en terras. Wat gaan we dit jaar terug zien in de tuin, welk materiaal is helemaal in en welke stijl is populair? Hierbij vertellen we je graag over de tuintrends van 2022!


    Tuintrend 1: Duurzame materialen en tuinmeubelen

    Bij de tuintrends van 2022 is duurzaamheid de uitblinker. Het afgelopen jaar heeft daar ook zeker veel invloed op gehad. We zijn ons namelijk meer bewust geworden van de natuur en het milieu. Maar hoe zien we dit terug in het outdoor leven?


    Er wordt onder andere naar de inzet van de materialen gevraagd die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals de duurzame houtsoort teak hout. Binnen de collectie tuinmeubelen van 4 Seizoenen Tuinmeubelen vind je dan ook verschillende tuinmeubelen gemaakt van teakhout. Wil je je terras gezellig aankleden? Dan is het interessant om zelf items te recyclen en een nieuw leven te geven, denk hierbij aan het hergebruiken van potten, flessen of vazen voor decoratie en plantjes om zo jouw tuin aan te kleden. 

     

    Tuintrend 2: Meer ronde vormen 

    Als we kijken naar het uiterlijk van de tuinmeubelen zien we dit jaar in 2022 veel ronde vormen. De organische en diagonale ronde vormen hebben een luxueuze en wat zachtere uitstraling dan rechthoekige tuinmeubelen. Bovendien zijn deze tuinmeubelen ook ideaal met kleine kinderen, die kunnen zich niet bezeren door de scherpe hoeken van de tuintafels of tuinstoelen.


    De ronde vormen zijn niet alleen van belang bij de tuinmeubels, maar ook de accessoires zoals kussens zie je het veel terugkomen. Deze accessoires en tuinmeubelen zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren, materialen en uitvoeringen. 


    Ronde tuintafel

    Tuintrend 3: Luxe en moderne vuurtafels

    Het zitten op het terras bij het strand of in de stad met een heerlijke warme en gezellige vuurtafel, je kent het wel! Tegenwoordig zijn de tuintafels met een vuurhaard helemaal een trend en zie je ze ook steeds vaker terugkomen. Om op de zomeravonden lekker buiten te zitten met vrienden of familie is een vuurtafel een mooie uitkomst. Vuurtafels zijn de nieuwste vorm van moderne verwarming voor buiten in de tuin. Deze terrasverwarmers zijn een perfecte aanvulling op je lounge- of tuinset. Zo kan je het hele jaar door genieten van je tuin of terras. Benieuwd? Lees dan onze blog over onze vuurtafels of bekijk onze collectie.

    Vuurtafel terras


    Tuintrend 4: Natuurlijke kleuren voor jouw terras 

    Kleurgebruik is niet alleen binnen maar ook buiten erg belangrijk. Dit jaar gaan we steeds meer natuurlijke kleurpaletten terugzien in het thema: Back To Nature! Groentinten zullen nog steeds veel voorkomen dit jaar, vaak wordt dit gecombineerd met grijs of bruin. Hiernaast zullen warme aardetinten ook populair zijn in de vorm van tuinkussens en accessoires.


    Extra leuk: je combineert deze verschillende soorten tinten gemakkelijk met elkaar. Ga bijvoorbeeld voor houten of zwarte loungeset met groene en warm beige kussens. Zo heb je een rustige en subtiele basis die toch helemaal modern is. Wil je nog meer inspiratie op het gebied van tuin en terras? Volg dan ook onze Pinterest pagina.


    Boho tuinkussens

    Tuintrend 5: Materialen

    Eerder is al benoemd dat duurzaamheid een groot rol speelt in 2022. We hadden het daar al over de duurzame en natuurlijke materialen, maar ook dat we de natuur meer gaan waarderen. Dit zie je ook helemaal terug in de nieuwste collecties van 2022. Een combinatie van de materialen hout, rope en aluminium zien we de laatste jaren steeds vaker terug in lounge- en tuinsets. Rope wordt met de jaren heen steeds populairder omdat het een duurzaam materiaal is dat tegelijkertijd natuurlijk oogt.


    Verder zijn de duurzame materialen: bamboe of polywood erg populair. Een combinatie van de materialen hout, rope en aluminium zien we de laatste jaren ook steeds vaker voorkomen in lounge en tuinsets. Rope wordt met de jaren heen ook steeds populairder, maar in de combinatie met teakhout en aluminium wordt het al helemaal modern en geeft een fijne sfeer.

     

    Tuintrend 6: Van binnen naar buiten

    Het is dit jaar ontzettend hip om de woonkamer en de tuin op elkaar af te stemmen. De tuin wordt dus eigenlijk het verlengde gedeelte van de woonkamer, waardoor de woonkamer juist enorm groot lijkt en de tuin sneller gebruikt wordt bij mooi weer. Ook de comfort van de tuinmeubelen begint steeds meer op binnen te lijken. Dit komt doordat er tegenwoordig steeds meer tuinkamers of overkappingen worden geplaatst en we zitten bovendien ook steeds meer buiten vergeleken met vroeger.


    Benieuwd hoe je tuinmeubelen en tuinaccessoires binnen in huis kan stylen? Lees dan ook onze blog ‘Sfeervol je tuin of huis inrichten met tuinaccessoires’.


    Tuinmeubelen woonkamer styling


    Tuintrend 7: Zwarte tuinmeubelen

    Naast dat het hebben van zwart deuren of kozijnen populair is komen de tuinmeubels nu aan de beurt. Dit jaar ga je steeds meer zwarte tuinmeubelen zien. Denk hierbij aan loungesets met donkergrijze kussens, een stoer zwart buitenkleed of juist een zwarte tuintafel met een industrieel frame. De donkere tuinmeubel trend komt ook deels vanuit binnen waar je steeds meer donkere meubels en zwarte industriële materialen ziet terugkomen. In de tuin is dit dan ook mooi te combineren met natuurlijke tinten en materialen, dit zorgt voor een moderne sfeervolle look.

     

    Tuintrend 8: Comfort

    Comfort is eigenlijk een tijdloze trend. Hoe meer tijd er wordt doorgebracht in de tuin, hoe meer we comfort belangrijk vinden. Het comfortabel inrichten van de tuin met bijvoorbeeld een lekkere zitbank, mooi buitenkleed en een knusse woonplaid past hier perfect bij. Houdt bij het inrichten van jouw terras vooral rekening mee met de ruimte voor ontspanning. Kies voor een luxe loungeset met veel kussens voor onder de overkapping en kies een modern ligbed voor je momentjes in de zon.

     

    Meer tuininspiratie en benieuwd naar onze tuinmeubel collectie 2022? Lees dan onze blog of vraag onze gratis inspiratiegids aan.

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.