Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    25 January 2023

    Natuurlijke houten loungesets niet meer weg te denken

    Loungesets gemaakt van hout zijn een echte aanwinst voor jouw tuin. Hout straalt warmte en gezelligheid uit. Lees hieronder meer over houten loungesets.

    Een gezellige tuin creëren met loungesets van hout


    Is de keuze gevallen op een houten loungeset of ben je nog aan het twijfelen? Wij leggen je graag uit waarom wij ontzettend enthousiast zijn over houten tuinmeubelen en dus houten loungesets! Zie blog hieronder. 

     

    Waarom voor een houten loungeset kiezen?

    Heb je een landelijke tuinstijl of een moderne tuinstijl? Welke tuinstijl van beiden je dan ook hebt, houten tuinmeubelen passen in beide tuinstijlen wat ons betreft. Zo dus ook houten loungesets. Houten loungesets hebben een natuurlijke uitstraling en geven veel contrast en sfeer aan een tuin. Daarnaast kunnen houten loungesets gemakkelijk worden gecombineerd met andere materialen van tuinmeubelen, zoals wicker of aluminium, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ideaal dus als je jouw wicker tuinset of aluminium loungestoel wilt combineren met een houten loungeset. Deze materialen blenden vaak erg mooi samen. Houten loungesets zijn op dit moment ontzettend populair voor buiten op het terras of onder een overkapping en wij begrijpen wel waarom. Ze zijn erg stijlvol, duurzaam en gemaakt van sterkte houtsoorten die bestand zijn tegen bijna alle weersomstandigheden.

     

     

    Veel van onze houten tuinmeubelen zijn gemaakt van acaciahout of teakhout. Deze houtsoorten zijn relatief gemakkelijk te onderhouden en reinigen. Met de juiste onderhoud waarborg je de levensduur van je houten loungeset en kun je er nog jarenlang van genieten. Ten opzichte van aluminium loungesets worden houten loungesets niet tot nauwelijks warm door overmatige zonuren in de zomermaanden. Erg prettig voor je benen en onderarmen dus! De houten loungesets zullen daarentegen wel weer sneller gaan verweren en dus vergrijzen. Dit kun je niet 100% voorkomen maar wel vertragen door de juiste voorzorgsmaatregelen wat onderhoud betreft te treffen. Houten loungesets zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, opstellingen en houtsoorten.

     

    Ga bij jezelf dus goed na wat je wensen zijn en laat je altijd goed adviseren. Zo heb je bij ons standaard opstellingen/formaten van houten loungesets, maar ook houten loungesets die je zelf kunt samenstellen.  Zie hieronder onze top 3 bestverkochte houten loungesets.

     

    Bestverkochte houten loungesets

    Ook wij bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen hebben een ruime collectie aan houten loungesets. Hieronder hebben wij onze bestverkochte loungesets gemaakt van hout nog even onder elkaar uitgelicht ter inspiratie. Mocht je de loungesets online willen bekijken, zie naam loungeset vermeld in afbeelding of klik [hier]

      

     

    Loungeset Kent

    Ben je opzoek naar een houten loungeset die je zelf kunt samenstellen? Dan is de loungeset Kent iets voor jou! Eindeloos combineren met de losse modules.  De losse midden-elementen en hoek-elementen kun je gemakkelijk d.m.v. een tie-rip vastzetten. Creëer een hoekbank opstelling, 3-persoonsbank of een u-vorm met de kent losse modules. Ook kun je zelf de kleur van de loungekussens bepalen, namelijk sand of grey. Met klittenband banden maak je de loungekussens vast. Deze loungeset is gemaakt van onbehandeld acaciahout en heeft een natuurlijke uitstraling. Een echte eyecatcher voor in je tuin!

     

    Loungeset Bastan

    Is de bohemian tuinstijl helemaal iets wat bij jou past? Dan zul je de loungeset Bastan ook helemaal geweldig vinden. Deze houten loungeset past perfect in een bohoo stijl tuin. De Bastan is een plateau loungeset die gemaakt is van onbehandeld acaciahout en heeft een afmeting van 240x240cm. Hierdoor is deze houten loungeset geschikt voor maar liefst 6 personen. De rugkussens zijn mooi afgewerkt en vallen over het frame van de rugleuning. Ook zijn de kussenhoezen afneembaar en kun je ze hierdoor uitwassen.

     

     

    Loungeset Narvik

    Met de houten loungeset Narvik haal je een stukje nostalgie terug in je tuin. Deze retro loungeset is gemaakt van onbehandeld acaciahout en staat op mooie hoge slanke poten. Echt een beetje vintage als je het ons vraagt, maar daardoor extra uniek. Het acaciahout geeft een warme uitstraling en is zeer geschikt voor buiten. Zowel de bank als loungestoelen hebben comfortabele loungekussens gemaakt van polyester. De hoes van de zitkussens zijn afritsbaar en kun je uitwassen. De houten loungeset Narvik is een compacte en stijlvolle loungeset die ook erg geschikt is voor op het balkon of een wat kleinere tuin/terras. Deze loungeset is geschikt voor 4 personen.


    Eigenschappen houten loungesets

    Houten loungesets zijn ontzettend trendy en helemaal van nu! Het is erg stijlvol, sterk en het staat enorm gezellig. Toch hebben houten loungesets ook mindere kanten, namelijk het onderhouden om zo de levensduur te verlengen/waarborgen. Hout is een levend natuurlijk materiaal. Het zet uit en krimpt onder invloed van de luchtvochtigheid, het zogenoemde ‘werken’ van het hout. Wanneer je kiest voor een houten loungeset weet dan ook dat de verkleuring van het hout niet helemaal tegen te gaan zal zijn. Dit is het natuurlijke vergrijzingsproces. Je kunt dit enkel vertragen d.m.v. onderhoudsmiddelen. Maar ook het werken of barsten van planken is een natuurlijk proces wat niet 100% voorkomen kan worden. Wanneer je zult kiezen voor een houten loungeset hou er dan rekening mee dat na verloop van tijd de loungeset anders zal ogen dan wanneer je het uit de doos uitpakt.

     

    Houten loungeset look met Polywood


    Ben je nog niet helemaal overtuigd naar het lezen van ons blog over de aanschaf van jouw mooie houten loungeset? Of gaat je voorkeur toch liever uit naar een loungeset die wat minder onderhoud nodig heeft? Dan zou de volgende optie nog wel eens wat voor je kunnen zijn, namelijk een loungeset gemaakt van polywood. Bij een loungeset van polywood heb je namelijk wel de look van het hout maar juist het gemak in onderhoud van kunststof. 

     

     

    Dat polywood gemaakt wordt van kunststof is niets nieuws, maar tegenwoordig is het steeds populairder om gerecycled kunststof te gebruiken. Het kunststof wordt dan eerst schoongemaakt en vervolgens samengeperst tot plaatmateriaal. Erg duurzaam, milieuvriendelijk en ideaal voor het maken van polywood tuinmeubelen voor buiten. Kortom als je dus opzoek bent naar een loungeset met de look van hout maar het gemak in onderhoud van kunststof, dan is dit de perfecte oplossing voor jou!

     

    Wil je meer weten over tuinmeubelen gemaakt van het materiaal polywood? Lees dan meer in ons kennisbank. Ook vind je hier onze ruime collectie aan houten loungesets!

     

     

    Ontdek de producten

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.