Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Polywood


  Wat is polywood?

  Polywood is kunststof wat er uit ziet als hout en is momenteel niet weg te denken in de tuinmeubelwereld. Wij begrijpen wel waarom! Dat polywood gemaakt wordt van kunststof is niets nieuws, maar tegenwoordig is het steeds populairder om dit kunststof te gebruiken. Het kunststof wordt dan eerst schoongemaakt en vervolgens samengeperst tot plaatmateriaal. Erg duurzaam, milieuvriendelijk en ideaal voor het maken van polywood tuinmeubelen voor buiten.


  Als je opzoek bent naar tuinmeubelen met de look van hout maar het gemak in onderhoud van kunststof, dan is polywood wat je wil. Dit wordt ook wel polyteak genoemd. Polyteak komt het dichtst in de buurt van teakhout. Het heeft dezelfde structuren en kleuren zoals u gewend bent van het teakhout. Naast dat de kleur en de materiaalsamenstelling van polyteak haast niet te onderscheiden is van het echte teakhout, zult u het ook enorm merken in de prijs. De verkoopprijzen van polywood tuinmeubelen liggen bijna altijd lager dan teakhouten tuinmeubelen. Ook behoudt dit synthetische materiaal polywood veel beter zijn kleuren dan bijvoorbeeld teakhout. Teakhout staat er om bekend dat het in een korte periode snel vergrijst. Het kunststoffen polywood is vuil en waterafstotend. Dit zorgt ervoor dat het weinig onderhoud nodig heeft, terwijl teakhouten tuinmeubelen regelmatig schoongemaakt of onderhouden moeten worden. Kortom tuinmeubelen van polywood zijn erg sterk en onderhoudsvrij. 

   

  Waar komt polywood vandaan? 

  De beginselen van polywood zijn ontstaan toen in 1990 werd bedacht om de look van hout te combineren met de positieve eigenschappen van kunststof. Dit was vrij letterlijk, want hout en kunststof werden samengeperst. Dit product werd houtcomposiet genoemd, ook wel HKC. Het werd destijds vooral verkocht als alternatief voor houten schuttingen en vlonderdelen. De kwaliteit van HKC wordt vooral bepaald door welke types hout en plastic worden samengevoegd en hoe het productieproces verloopt. Het voornaamste probleem met HKC is dat het niet recyclebaar is. Doordat het een samenvoeging van 2 producten is, is het lastig om het materiaal nog weer te gebruiken.Het antwoord hierop werd plastic lumber. De uitstraling van hout, de gunstige eigenschappen van kunststof en alleen gemaakt van kunststof, dus recyclebaar.

   

  Eigenschappen polywood

  Zeer weerbestendig, sterk en onderhoudsvrij. Dat zijn een aantal van de vele positieve eigenschappen van het materiaal polywood. Zoals eerder benoemd heeft polywood de look van hout maar het gemak in onderhoud van kunstof. Tegenwoordig is polywood bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. De houtnerven, kleurschakeringen en noesten worden ontzettend goed nagebootst. Hierdoor heeft het polywood een warme uitstraling. De voordelen ten opzichte van echt hout is dat polywood erg goed bestand is tegen UV-straling en hierdoor minder snel zal verkleuren. Verder zullen schimmels zich niet hechten aan het polywood wat bijvoorbeeld met hout wel kan. Dit komt door de synthetische aard van het materiaal. 

  Zonder teveel problemen kun je op een houten tafel een hete kop koffie of thee plaatsen. Bij het synthetische materiaal polywood is dat net even wat anders. Gebruik altijd onderzetters of dienbladen en plaats nooit hete pannen rechtstreek op het polywood. Belangrijk om te weten is dat je voorzichtig moet zijn met hitte. Laat liever geen glazen in de hete zon op het polywood branden. Door het ‘’vergrootglas’’ effect kunnen er brandblaasjes op het polywood blad ontstaan. Hierop kun je dan ook niet reclameren. Dit geldt ook voor het werken oftewel kromtrekken van de polywood planken bij extreme temperaturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuin op het zuiden, waarbij de zon vanaf de ochtend tot en met de avond schijnt. Dit kan minimaal voorkomen en zal geen afbreuk aan de kwaliteit of gebruik van de tafel met zich mee brengen. 

  Desondanks dat tuinmeubelen van polywood meer positieve eigenschappen hebben dan negatieve, is het voor jezelf van belang om te kijken wat je wensen zijn voor een tuinmeubel en of polywood is wat je zoekt. Zoals wij altijd zeggen elk materiaal heeft zo zijn eigen voors en tegens.

   

  Voordelen Polywood 

  • Polywood is onderhoudsvrij
  • Polywood is heel duurzaam
  • Polywood is sterk en licht in gewicht
  • Polywood is gemakkelijk te reinigen
  • Polywood is goedkoper in aanschaf (t.o.v. hout)
  • Polywood kan 365 dagen buiten staan
  • Polywood is modern en heeft een frisse uitstraling

   

  Je polywood tuinmeubelen onderhouden?

  Doordat polywood gemaakt is van kunststof heeft het de eigenschappen vuil en water af te stoten. Het materiaal polywood is vrijwel onderhoudsvrij van aard en een van de makkelijkste materialen in gebruik. Toch adviseren wij wel om op een respectvolle manier om te gaan met het materiaal. Zo waarborg je de levensduur van het polywood. Het is van belang om het materiaal goed schoon te houden, zodat het vuil niet kan hechten aan het polywood. Dit kan eenvoudig door een sopje met lauw water. Krijg je het vuil met alleen water er niet af? Gebruik dan een beetje groene zeep. Gebruik liever geen agressieve schoonmaakmiddelen. Hierdoor kan het materiaal aangetast worden en kan er verkleuring ontstaan. Verder adviseren wij de polywood tuinmeubelen in de wintermaanden, wanneer je er geen gebruik meer van maakt af te dekken met een beschermhoes. Let er dan wel goed op dat er een ruime tussen de beschermhoes en het polywood zit, zodat er altijd luchtcirculatie is en je hierdoor condensvorming voorkomt. Wanneer de coatinglaag van de beschermhoes in combinatie met vocht het polywood blad aanraakt, kunnen er vlekken ontstaan door een chemische reactie. Hierop kun je niet reclameren. Je kunt hiervoor het beste de Bobbin beschermhoes verhoging gebruiken. Plaats liever geen potten of plantenbakken onder de hoes  ter ophoging om kringen te voorkomen. Aan de onderkant ontstaat dan vaak condens wat slecht verdampen kan. Wanneer je je polywood tuinmeubelen extra goed wilt beschermen, dan kun je onze polywood protector en polywood cleaner gebruiken van het merk Star Brite. Deze producten zijn speciaal samengesteld voor polywood tuinmeubelen en verlengen de levensduur van het materiaal.

   

  Ons aanbod in tuinmeubelen van polywood

  Wij bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen hebben een ruim aanbod in polywood tuintafels en loungesets gemaakt van polywood. Deze zijn ontworpen en geproduceerd door onszelf. Er zijn ronde polywood tuintafels, ovale polywood tuintafels en rechthoekige polywood tuintafels verkrijgbaar. In onze webshop kun je deze loungesets en tuintafels met polywood vinden onder de volgende categorieën: 

   

   


  Daarnaast verkopen wij producten om het polywood te beschermen en schoon te maken. 

  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.