Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    14 October 2019

    Winteropruiming checklist

    Om je tuinmeubelen goed in de winter te verzorgen moet je weten van welk materiaal jouw tuinset is. Dit geldt ook voor de binnenkant, genaamd het frame.

     

    -12 oktober 2019-

     

    1. Tuinset opbergen

    Om je tuinmeubelen goed in de winter te verzorgen moet je weten van welk materiaal jouw tuinset is. Dit geldt ook voor de binnenkant, genaamd het frame. Het beste is om de meubelen onder de veranda, in de garage of in een tuinhuisje op te slaan. Hier staan ze droog. Lukt dit niet, geen paniek! Dan is een hoes de oplossing. Dit beschermt je meubels tegen neerslag en vuil. Wees zuinig op je mooie meubels. speciaal voor jullie hebben wij een winter checklist opgesteld! 

     

    2. Kussens en parasol opbergen

    De meeste kussens zijn waterafstotend en de parasols waterdicht. Dit houdt in dat ze gewoon bij andere meubelen opgeslagen kunnen worden. Wij adviseren altijd om alles schoon op te bergen. Zo blijft de kwaliteit goed en heb je jaren plezier van je aankoop. Berg de kussens goed op. Maar houdt wel in de gaten dat alles goed droog is. 

     

    3. Aluminium

    Aluminium tuinmeubelen roesten niet! Maar, door ze overmatig bloot te stellen aan verschillende weersomstandigheden kan wel vuil of schimmel een kans krijgen. Het is daarom slim om ze in de winter te beschermen met een hoes.

     

    4. Wicker

    Wicker is roest en weersbestendig. Deze hoef je dus eigenlijk in de winter niet op te bergen. Toch adviseren wij om er altijd een hoes overheen te doen. Zo blijft de kwaliteit mooi. Met verstelbare stoelen adviseren wij ter alle tijden er toch een hoes over te doen. 

     

    5. Hout

    Hout is natuurlijk en mooi, maar vereist wel de nodige zorg. Vele houtsoorten zijn gevoelig voor schimmels als ze een lange periode worden blootgesteld aan vocht. Het is daarom aan te raden om houten tuinmeubelen twee keer per jaar schoon te maken. In het na- en voorjaar. Daarnaast is het verstandig om ze na het schoonmaken goed te laten drogen en eventueel te behandelen met lak. Staat de tafel overdekt? Je hoeft ze maar een keer per jaar schoon te maken met groene zeep. Daarnaast raden wij je aan om ze in de winter zoveel mogelijk droog en binnen op te slaan.

     

    Heb jij nog ideeën of tips? Laat het ons weten! 

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.