Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    31 March 2022

    Welke vorm tuintafel past bij jouw tuin?

    In het voorjaar wil iedereen meteen graag lekker buiten kunnen zitten in het zonnetje en is het ook meteen weer tijd om de tuin op te knappen.


    Wanneer warmere dagen weer aanbreken is het dan ook ideaal om buiten te kunnen dineren, hiervoor heb je natuurlijk de perfecte tuintafel nodig die past bij het formaat van jouw terras. Bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen hebben we een ruime collectie tuintafels in verschillende afmetingen, vormen en materialen. Zo is er altijd wel een tuintafel die in jouw tuin past. Elke vorm tuintafel heeft zowel voor- als nadelen. Wil jij weten welke vormt tuintafel er het beste in jouw tuin past? Lees onze tuintips!

     

    De grootte van je tuin

    Voordat je een tuintafel gaat kopen is het van belang om te weten hoe groot je tuin of terras is waar de tafel komt te staan. Dit is erg bepalend voor de grootte en de vorm van je tuintafel. Je wilt namelijk wel genoeg loopruimte om je tafel hebben en dat deze niet het hele terras in beslag neemt. Meet daarom van tevoeren goed de ruimte op waar de tuintafel komt te staan. Heb je namelijk een kleine tuin of balkon? Dan is een ronde of kleine vierkante tuintafel erg geschikt. Heb je een grote tuin? Kies dan voor een grote rechthoekige tuintafel of ga voor een ovale! Daarnaast kan je ook kijken naar uitstraling van je tuin. Past hier een moderne tuintafel in of kies je voor een meer landelijke sfeer?


    Tips bij het kiezen van je tuintafel

    Binnen onze ruime collectie tuintafels hebben we verschillende vormen. De vierkante en rechthoekige tuintafels zijn erg populair, voor zowel binnen als buiten is de dit meest gekozen vorm.

     

    Rechthoekige tuintafels

    Zie je het helemaal voor je? Een lange tafel waarin je lekker lang kunt dineren en borrelen met de hele familie? Dan is een rechthoekige tuintafel écht iets voor jou. Een rechthoekige tafel is de perfecte optie voor als je een groot terras hebt.

    De rechthoekige tuintafels zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten maten:

    • 4-persoons tuintafels
    • 6-persoons tuintafels
    • 8-persoons tuintafels

     

    Vierkante tuintafels

    Vierkante tuintafels zijn ideaal voor tuinkamers of kleinere tuinen of balkons. De tafels nemen minimale ruimte in, maar toch is er voldoende zitplaats. Echter is het nadeel dat het aantal stoelen aan een vierkante tafel beperkt is. Een andere optie hierin is om te kiezen voor een kleine ronde tuintafel.

     

    Ronde tuintafels

    Een ronde tuintafel is net als een vierkante tuintafel, ideaal voor een kleine tuin. Door de ronde vorm is de tafel het hoogtepunt van de tuin, het brengt namelijk een gezellige sfeer met een warme en zachte uitstraling. Speel bijvoorbeeld een leuk kaartspel, waarbij de kaarten in het midden liggen. Door de ronding kun je gemakkelijk een stoel aanschuiven om extra zitplaatsen creëren. In onze collectie hebben we kleine ronde tuintafels maar ook grote ronde tuintafels, zo is er altijd wel eentje die past op jouw terras.


    We bieden in ons assortiment verschillende ronde tuintafels aan, gemaakt van de beste materialen. Hierbij onze ronde tuintafels:

      

    Ovale tuintafels

    Wil je de gezelligheid van een ronde tuintafel, maar dan iets unieker? Dan is een ovale tuintafel de perfecte keuze. De ovale vorm zie je misschien niet heel vaak, maar het geeft een gezellige en speelse look aan je tuin. Wanneer je weinig onderhoud wilt hebben aan je ovale tuintafel kies je voor onze Cyprus, verkrijgbaar in wood en grey. Deze ovale tuintafel is gemaakt van het materiaal polywood en daardoor onderhoudsvrij en duurzaam. Wil je meer een natuurlijke uitstraling? Ga dan voor onze ovale h! Deze prachtige houten tuintafel is een echte aanwinst voor in de tuin maar kan ook binnen in het interieur worden geplaatst.

    Picknicktafels

    Een picknicktafel is een tuintafel die een speelse look geeft aan de tuin. Het handige van een picknicktafel is dat de banken al vastzitten aan de tafel, waardoor je veel extra zitplekken creëert. Ideaal als je met een groepje vrienden of familie wilt gaan eten. Ook is een picknicktafel erg leuk én praktisch als je kinderen hebt. Bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen hebben we een onderhoudsvrije en duurzame picknicktafel genaamd de Coffee Bay. Deze moderne picknicktafel heeft een industriële uitstraling door zijn zwarte aluminium tafelpoot en is verkrijgbaar in de kleuren wood en grey.

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.