Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    30 November 2022

    Tuintrends 2023

    Ben je ook toe aan een compleet nieuwe tuinbeleving en wil je alvast inspiratie opdoen? Hieronder lees je de nieuwste tuintrends van 2023.

    Top 5 trends tuinmeubelen

     

    Het nieuwe jaar is alweer bijna begonnen en natuurlijk zijn er weer veel nieuwe trends op het gebied van tuin en terras. Welke materialen en kleuren zien we veel dit jaar en welke stijl is helemaal populair? Hierbij vertellen we je graag over de tuintrends van 2023!

     

    Tuintrend 1: Scandinavian Chique 

     

    De Scandinavian Chique stijl werd het afgelopen jaar al veel toegepast voor binnenshuis, maar wordt dit jaar 2023 een van de populairste tuintrends. Waarschijnlijk spreekt dit men zo erg aan, doordat deze Scandinavische stijl een frisse maar vooral een rustgevende uitstraling heeft. Het is in ieder geval een van onze favorieten!


    Een Scandinavische ingerichte tuin is erg stijlvol. Dit komt door de minimalistische designs, strakke lijnen en het gebruik van zachte kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van naturel tinten, waarbij wit de basiskleur is. Het gebruik van houten meubelen of accessoires mag uiteraard ook niet ontbreken. Juist dit contrast geeft het een warm gevoel. 


    Scandinavische tuinmeubelen herken je door de uitstekende afwerking, duurzame materialen en minimalistische designs. Oftewel less is more. Maar ook rijkelijk ogende stoffen, goede kwaliteit en comfort staan hoog in het vaandel. Kenmerkend voor Scandinavische tuinmeubelen is dat ze vaak op slanke hoog opstaande aluminium of houten poten staan, waardoor het een ruimtelijk gevoel geeft. Dit wordt dan vaak gecombineerd met bamboe of rope. Rope is touw gemaakt van polyester en wordt vaak ruim geweven om het frame van tuinstoel of loungebank. Dit geeft een extra natuurlijke en luchtige uitstraling. Op zoek naar een loungeset in deze stijl? Dan is de loungeset
    Lyra, Bezano en Gonesse iets voor jou! 

     

    Tuintrend 2: Natural Elements 

     

    Natural Elements is een tuintrend, waarbij je zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijke onbewerkte materialen. Deze tuintrend is er natuurlijk al wat langer, omdat het gewoonweg tijdloos is. Het heeft altijd een gezellige en uitnodigende uitstraling. 


    Tuinmeubelen die van teakhout, rotan of bamboe gemaakt zijn sluiten perfect aan bij deze tuintrend. Maar ook het synthetische rotan (wicker) wat makkelijker te onderhouden is, is bijna niet meer te onderscheiden van het rotan wat afkomstig is van de tropische klimplant. Wil je een natuurlijke tuinset samenstellen? Ga dan bijvoorbeeld voor een teakhouten tuintafel in combinatie met naturel kleurige bamboe of wicker tuinstoelen. En wanneer je voor een houten loungeset gaat, combineer dit dan weer met lichte loungekussens. De kleuren wit, creme en beige blenden ontzettend mooi met de houten frames. 

     


    Met mooie accessoires kun je jouw tuin of terras compleet een andere look geven. Zorg dan wel dat je de kleuren van de accessoires zo basic mogelijk houdt. Maak ook hier weer gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe of de kleuren wit, crème of beige. Ook veel groene planten en bomen passen perfect in de natural elements tuintrend. Kies voor klim-en hangplanten in plaats van aanwezige gekleurde planten. Zorg dat je tuin rust uitstraalt! In onze huidige collectie hebben wij een ruim aanbod in mooie
    houten loungesets en stijlvolle houten tuinsets.  


    Tuintrend 3: Urban Green 

    Bij de tuintrend Urban Green wordt er veel gebruik gemaakt van robuuste stoere materialen zoals hout, beton en staal. Eigenlijk is niets te gek bij deze tuintrend. Durf dus te combineren! 


    De Urban Green trend is vaak erg uitgesproken en bevat veel industriële elementen. Zo zie je bijvoorbeeld veel tuintafels die gemaakt zijn van dikke houten bladen in combinatie met zwarte stalen of aluminium poten. Of denk aan een betonlook tafel met strakke aluminium tuinstoelen. Ook de kleur zwart zie je veel naar voren komen in deze trend. Om het geheel niet te donker te maken heb je altijd een tegen hangende kleur nodig, vandaar dat de kleur groen veel gebruikt wordt. Groen geeft veel contrast met de kleur zwart en het staat gewoon lekker fris en vrolijk.  Ook het gebruik van hout geeft het een warme en stoere uitstraling. Teakhout doet het dan ontzettend goed! Dit is vaak wat ruwer en grover van structuur. De kleur groen kan je eenvoudig terug laten komen door sierkussens of beplanting.  



    Ben je op zoek naar een stoere
    betonlook tuintafel, teakhouten tuintafel of industriële tuinstoelen? Wij hebben het allemaal! Neem een kijkje op onze webshop.
     

    Tuintrend 4: Modern Aluminium 

    Modern aluminium tuintrend is helemaal van nu en ontzettend hip! Aluminium tuinmeubelen zijn tijdloos, strak en erg stijlvol. Ze passen vrijwel in ieder soort stijl tuin. Naast het feit dat aluminium erg trendy is heeft aluminium ook veel voordelen. Aluminium tuinmeubelen zijn ontzettend sterk en bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Ook is dit duurzame materiaal licht in gewicht en hierdoor dus gemakkelijk te verplaatsen. Het heeft vrijwel geen onderhoud nodig. 


    Aluminium tuinmeubelen worden vaak gepoedercoated en zijn dan ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Vaak in de standaard kleuren zwart, antraciet of wit. Voor een ieder wat wils dus! Aluminium tuinmeubelen zijn modern vormgegeven door de strakke lijnen. Soms kan het hierdoor wat kil doen aanvoelen. Juist door het te combineren met hout kan het een sfeervol geheel worden. Of het gebruik van mooie loungekussens in aluminium tuinbanken of stoelen. Ook vinden wij het ontzettend gaaf om een aluminium bijzettafel te combineren met bijvoorbeeld een messing of koperkleurig tafeltje voor een speels effect. Ook hier geldt weer, durf te combineren! Op zoek naar
    aluminium tuinset of loungeset? Neem een kijkje. 

     

    Tuintrend 5: Bohemian Rope

    Het Bohemian Balinese materiaal Rope mag in 2023 absoluut niet ontbreken. In de bohemian tuinstijl wordt er veel gebruik gemaakt van de natuurlijke materialen, waaronder rotan, zeegras, raffia, katoen en hout. Erg mooi om te zien natuurlijk, maar toch zijn dit materialen die snel verweren. Rope is een soort synthetisch touw wat speciaal ontwikkeld is voor buitengebruik. Het materiaal wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo worden veel loungebanken en tuinstoelen bespannen met rope, maar vind je dit materiaal ook terug in wanddecoratie, manden, lampen en windlichten. Meestal wordt rope ruim geweven om de frames van de tuinmeubelen. Dit geeft een extra natuurlijke en luchtige uitstraling. Helemaal perfect voor de bohemian tuinstijl.


    Een boho tuin wat geïnspireerd is door bali ademt rust en gezelligheid uit. Het is een mix van natuurlijke materialen, vintage elementen, warme kleuren, opvallende motieven en persoonlijke items. De basiskleuren zijn vaak zacht en licht, bijvoorbeeld wit. Geef contrast aan het geheel met bamboe, rotan of houten tuinmeubelen. Wil je onderhoudsvrij? Ga dan voor rope om hetzelfde effect te creëren. Ook het gebruik van rijke stoffen en tropische planten passen perfect bij de Bohemian tuintrend. Denk aan bamboe, cactussen en palmplanten. Hou je van opvallend en extravagant? Goed nieuws! Er is namelijk een nieuwe variatie op deze klassieke boho tuintrend, namelijk de Dark Boho tuintrend. Het verschil is dat je bij deze trend juist gebruik maakt van donkere kleuren. Zwart of donkerblauw bijvoorbeeld. Hierdoor laat je alle elementen nog meer naar voren komen.

     

    Ben je opzoek naar unieke en stijlvolle bohemian rope tuinstoelen? Zoek dan niet verder. Wij hebben een aantal modellen tuinstoelen van rope die perfect aansluiten op de bohemian tuinstijl. Neem bijvoorbeeld onze nieuwste tuinstoel Isabeldeze heeft hoog opstaande aluminium poten. Of wellicht is de rope tuinstoel mona op een aluminium frame wel wat voor jou. Neem een kijkje.

     



     

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.