Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    13 September 2023

    Najaarsonderhoud voor tuinmeubelen: praktische tips

    Het najaar breekt bijna weer aan, wat betekent dat het tijd is om na te denken over het schoonmaken en opbergen van je tuinmeubelen en tuinkussens. Om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen de winter goed doorstaan, hebben we speciaal voor jou handige tips samengesteld, zodat je volgend voorjaar weer volop van je buitenruimte kunt genieten. Lees al onze tips over het opbergen en het uitkiezen van een goede beschermhoes voor jouw tuinmeubelen.

     

    beschermhoezenreinigers


    Tuinkussens opbergen

    De meeste van onze tuinkussens zijn gemaakt van waterafstotende stoffen, waardoor je ze tijdens de zomermaanden gewoon buiten kunt laten liggen. Nu het najaar aanbreekt, is het echter tijd om ze op te bergen. Dit verlengt de levensduur van je kussens en zorgt ervoor dat ze in goede staat blijven. Bij het opbergen is het essentieel om ervoor te zorgen dat de kussens volledig droog zijn om schimmelvorming te voorkomen. Speciale kussentassen zijn beschikbaar om ze droog op te bergen in je schuur. Wil je meer weten over onze waterafstotende outdoor kussens en de bijbehorende kussentassen? Lees dan ook onze blog over tuinkussens die je buiten kunt laten liggen.

     

    Weerbestendige tuinmeubelen

    Als je liever niet te veel tijd wilt besteden aan het opbergen van je tuinmeubelen, overweeg dan materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Aluminium tuinmeubelen roesten niet en wicker is weerbestendig, wat betekent dat je ze in de winter niet per se hoeft op te bergen. Echter, om vuil, schimmel en kleur verschil te voorkomen, is het verstandig om ze in het najaar te beschermen met een hoes. Dit zal de kwaliteit behouden. Gebruik je een beschermhoes over je tuintafel? Zorg er dan altijd voor dat je hieronder een Bobbin plaatst. Zo kan het water van de beschermhoes aflopen en ‘plakt’ de hoes niet aan het tafelblad vast.

     

    Tuinmeubelen opbergen

    Om je tuinmeubelen goed te onderhouden tijdens de winter berg je ze het liefst op onder een veranda, in de garage of in een tuinhuisje. Op deze manier blijven ze droog en beschermd tegen slecht weer. Als dit niet mogelijk is, geen paniek! We bieden passende beschermhoezen voor elke tuinset. Met deze hoezen bescherm je je tuinmeubelen tegen neerslag en vuil. Als er nog tuinkussens op je meubelen liggen, raden we aan om deze apart op te bergen, bijvoorbeeld in een kussentas, schuur of op zolder, tijdens langdurige opslag.

     

    Eerst je tuinmeubelen reinigen en beschermen

    Voordat je je tuinmeubelen gaat opbergen is het verstandig om ze eerst goed te reinigen en te laten drogen, zo voorkom je schimmelvorming bij het opbergen. Voor al onze tuinmeubelen bieden we speciale onderhoudsproducten aan. Of het nu gaat om hout of textiel, met onze reinigers en onderhoudsproducten houd je je tuinmeubelen in optimale conditie, zodat je er lang van kunt genieten. 

    Houten tuinmeubelen zijn natuurlijk en prachtig, maar ze vereisen wel enige speciale zorg. Veel houtsoorten zijn gevoelig voor schimmels wanneer ze lange tijd aan vocht worden blootgesteld. Daarom is het aanbevolen om houten tuinmeubelen twee keer per jaar schoon te maken, in het najaar en het voorjaar. Na het reinigen is het belangrijk om ze goed te laten drogen en indien nodig te behandelen met lak. Voor reguliere reiniging is één keer per jaar schoonmaken met groene zeep voldoende. Daarnaast raden we aan om ze in de winter zoveel mogelijk droog en binnen op te bergen.

    Ontdek hier onze collectie reinigers en beschermmiddelen.

    Een passende beschermhoes voor iedere tuinset

    De levensduur van je tuinmeubelen verlengen? Zorg voor een passende beschermhoes zodat je naast het reinigen van je tuinmeubelen ze goed kan beschermen tegen weersinvloeden.

     

    Een passende beschermhoes vind je bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen in Enschede

    Is het nodig om beschermhoezen te gebruiken voor onze onderhoudsvrije tuinmeubelen? Dit is een veelgestelde vraag die we regelmatig horen van onze klanten, zowel in de showroom als aan de telefoon. Ons antwoord is volmondig 'Ja!' Hoewel bijna al onze tuinmeubelen in principe het hele najaar en de winter buiten kunnen blijven staan, raden we toch altijd aan om je tuinmeubelen te voorzien van een beschermhoes. Dit advies geldt zelfs als je tuinmeubel is gemaakt van onderhoudsvrije materialen zoals polywood, wicker of aluminium. Waarom? Simpelweg om de levensduur van je tuinmeubelen te maximaliseren. Onze beschermhoezen worden geleverd in een handige verpakking die je keer op keer kunt gebruiken, wanneer je de hoes weer wilt opbergen

     

    Naast afdekhoezen voor tuinmeubelen hebben wij ook parasolhoezen en kussentassen om zo al je loungekussens op te bergen. Verder hebben wij voor onze tuinmeubelen speciale onderhoudsmiddelen. Van hout tot en met textiel, met onze reinigers en onderhoudsmiddelen houd je de tuinmeubelen het langst mooi zodat je er jarenlang plezier van kan hebben.


    Welke afmeting beschermhoes heb ik nodig voor mijn tuinmeubelen?

    Bij de aanschaf van een beschermhoes is het van groot belang om de juiste afmeting te kiezen. Een te kleine hoes vergroot het risico op scheuren als gevolg van overmatige spanning. Aan de andere kant, als de hoes te groot is, kunnen delen ervan inzakken bij regen en vorst, wat eveneens tot beschadiging kan leiden. Gelukkig hebben veel van onze beschermhoezen een koord aan de onderkant, dat strak getrokken kan worden om te voorkomen dat de wind onder de hoes slaat. Daarnaast raden we aan om een verhoging, bijvoorbeeld in de vorm van een Bobbin, in het midden van de tuintafel te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de beschermhoes als een tentvormig dak afloopt. Op deze manier kan regen en sneeuw gemakkelijker worden afgevoerd, waardoor er geen plassen op het tafelblad ontstaan. Bovendien voorkomt dit condensatie en blijft de luchtcirculatie optimaal.


    Je tuinset opmeten voor een goede beschermhoes

    Heb je behoefte aan een beschermhoes die niet alleen over je tuintafel past, maar ook je tuinstoelen kan bedekken? Als je zowel de tafel als de stoelen wilt afdekken, raden we aan om van rugleuning naar rugleuning te meten en daarbij altijd iets extra ruimte te laten. Voor de stoelen kun je eventueel nog wat spanning aanbrengen om de perfecte pasvorm te krijgen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een losse element loungebank. Als je op zoek bent naar een hoes voor een van onze tuin- of loungesets, maar twijfelt over welke afmeting je nodig hebt, kun je eens kijken bij onze gerelateerde producten. Als je toch niet helemaal zeker bent, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze collega's staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste beschermhoes voor jouw tuinset.

     

    Hoge kwaliteit beschermhoezen voor alle tuinmeubelen

    Onze beschermhoezen van Winza Outdoor Covers worden getest volgens strenge kwaliteitsnormen. Ze worden getest op de invloeden van UV, waterdoorlaatbaarheid, temperatuursinvloeden, slijtage en treksterkte van het doek. De beschermhoezen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en eenvoudig in gebruik.


    Hieronder vind je onze beschermhoezen op vorm:

    Een beschermhoes onderhouden of vervangen

    Na verloop van tijd kan je beschermhoes vuil worden of tekenen van slijtage vertonen als gevolg van langdurig gebruik en blootstelling aan de elementen. Om de kwaliteit van de hoes te behouden, raden we aan om na elke winterperiode de afdekhoes schoon te maken of af te borstelen. Op deze manier blijven de ademende eigenschappen van de hoes het best behouden. Op den duur kunnen er ook slijtageplekken ontstaan in de hoes als gevolg van gebruik en weersinvloeden. Daarom adviseren we om de beschermhoes na maximaal 4 jaar te vervangen. Dit is belangrijk omdat na verloop van tijd, door slijtage, vuilophoping en invloeden van vorst, de hoes mogelijk niet meer voor 100% effectieve bescherming kan bieden.

    Ontdek hier onze collectie beschermhoezen.

    Bestel je beschermhoes gemakkelijk online

    Bestel eenvoudig je beschermhoes via onze webshop. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag verder per mail/telefoon. Of laat je adviseren bij ons in de showroom te Enschede.

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.