Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    13 February 2024

    Je terras en tuin klaar voor het voorjaar

    De lente is het perfecte seizoen om te genieten van de tuin. Na een lange winter is het tijd om weer naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht en het groen om ons heen. Laat je inspireren door onze tips om je terras of tuin klaar te maken voor de lente

    Hoe kan je je tuin en terras gezellig aankleden voor het voorjaar?

    In het voorjaar kun je zelf beginnen met het zaaien en planten van bloemen, groenten en kruiden in de tuin. Door de alweer wat hogere temperaturen en de langer wordende dagen kunnen de planten nu goed groeien en bloeien. Het is het perfecte moment om je tuin op te fleuren met kleurrijke tulpen, narcissen en hyacinten. Ook is het voorjaar is ook de ideale tijd om je gazon te onderhouden. Het is tijd om het gras te maaien, onkruid te verwijderen en je gazon goed te bemesten. Door het gazon nu al goed te onderhouden, creëer je een groene en gezonde omgeving om in te ontspannen en te spelen.

    Kleed je terras of balkon aan met tuinaccessoires

    Nu het weer mooier weer wordt is het ook fijn om buiten te kunnen zitten op je terras of balkon. Kleed je terras dan ook gezellig aan zodat het uitnodigt om buiten te gaan zitten. In het voorjaar kan je hiermee al beginnen door te kiezen voor grote bloempotten met mooie bloemen en planten, dit geeft je terras meteen een andere uitstraling. Heb je de tuinmeubelen al buiten staan? Creëer dan een gezellige sfeer door wat sierkussens toe te voegen. Berg ze ’s avonds op in een handige kussentas.


    Tips om je tuinmeubelen schoon te maken in het voorjaar

    Het voorjaar is een perfecte tijd om je tuinmeubelen weer uit je schuur of opslag te halen en je buitenruimte gereed te maken voor de warmere maanden die weer in aantocht zijn. Na de winter kan het zijn dat je tuinmeubelen wat onderhoud nodig hebben voordat je er weer optimaal van kunt genieten. Hieronder volgen een aantal tips om je tuinmeubelen in het voorjaar weer klaar te maken voor gebruik:

    • Maak je meubels goed schoon voor je ze weer gaat gebruiken. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek of zachte borstel om vuil en stof te verwijderen van je meubels. Weet je niet zeker hoe je het materiaal moet schoonmaken van je tuinset? Bekijk dan onze eigen kennisbank, hier vind je per materiaal de uitleg hoe je het kan onderhouden.
    • Controleer of er geen scheuren of barsten zijn in het materiaal van je meubels. Zo ja, repareer deze dan voordat je de meubels weer gebruikt. Zo verleng je de levensduur van je tuinmeubelen.
    • Heb je tuinmeubelen van acaciahout of teakhout?  Behandel dan je houten meubels. Als je houten meubels hebt, overweeg dan om ze te behandelen met een speciale olie of beits om ze te beschermen tegen vocht en UV-stralen. Ook voorkomt dit vergrijzing van het hout want het is en blijft natuurlijk een natuurlijk product.
    • Bewaar je tuin- of sierkussens op een droge plaats. Als je kussens hebt voor je tuinmeubelen, bewaar deze dan in de schuur, op zolder of in een kussentas om schimmelvorming te voorkomen.


    Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je tuinmeubelen er niet alleen goed uitzien, maar ook lang meegaan en je veel plezier geven tijdens de lente en de zomer. Nog geen reinigers of onderhoudsmiddelen in huis? Deze bestel je gemakkelijk via onze webshop, bekijk hier ons assortiment.

    Je terras gezellig aankleden in het voorjaar

    Het voorjaar is de perfecte tijd om je terras te stylen en er een gezellige en uitnodigende ruimte van te maken. Hieronder vind je enkele tips om je terras te stylen voor het voorjaar en voor de zomer:

    • Maak het schoon: Begin met het opruimen van je terras en verwijder alle vuil en rommel. Maak vervolgens je terras schoon met een hogedrukreiniger en/of een schoonmaakmiddel om het er weer als nieuw uit te laten zien. Dit geeft je terras meteen een frisse aanblik en nodigt je ook uit om naar buiten te gaan.
    • Kleur toevoegen: Voeg kleur toe aan je terras door gebruik te maken van kleurrijke kussens, fijne plaids en wat grote bloempotten. Kies kleuren die passen bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van je terrasmeubilair.
    • Creëer sfeer met verlichting: Voeg sfeerverlichting toe aan je terras met lantaarns, kaarsen of lampjes. Dit creëert niet alleen een gezellige sfeer, maar maakt het ook mogelijk om langer buiten te blijven zitten.
    • Investeer in nieuwe tuinmeubelen: Overweeg om nieuwe terrasmeubelen te kopen als je oude meubels versleten zijn of niet meer passen bij je stijl. Kies voor duurzame meubels die bestand zijn tegen de elementen en comfortabel zijn om op te zitten.
    • Maak gebruik van groen: Voeg groen toe aan je terras met planten en bloemen. Kies planten die passen bij jouw persoonlijke smaak en die geschikt zijn voor de omstandigheden op jouw terras (zon, schaduw, wind).
    • Voeg een persoonlijk tintje toe: Maak je terras persoonlijk door het toevoegen van decoratie en accessoires zoals een buitenkleed, sierkussens, beelden of een windgong. Deze items maken het verschil en geven je terras een unieke uitstraling.


    japandi moderne tuinmeubelen

    1. Ligbed Sint Maarten Champagne | 2. Loungestoel Felline | 3. Loungebank Isabel Sand | 4. Tuinscherm/roomdivider 

    Het perfecte moderne en onderhoudsvrije ligbed voor in de tuin

    Een ligbed is een geweldige aanvulling op je tuinmeubilair als je op zoek bent naar een comfortabele en ontspannen plek om te zonnebaden of te lezen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van het perfecte ligbed voor in jouw tuin:

    • Comfort: Het belangrijkste aspect van een ligbed is comfort. Kies daarom voor een ligbed met een zachte en comfortabele matras en kussens. Overweeg ook een ligbed met een verstelbare rugleuning, zodat je de positie kunt aanpassen aan je voorkeur.
    • Materiaal: Ligbedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en wicker. Kies een materiaal dat past bij de stijl van je tuin en duurzaam is en bestand tegen de elementen.
    • Grootte: Overweeg de grootte van het ligbed en of het past in je tuin. Een te groot bed kan er overweldigend uitzien in een kleine tuin en een te klein bed kan ongemakkelijk zijn.
    • Beweegbaarheid: Overweeg of je het ligbed wilt kunnen verplaatsen. Als je graag op verschillende plekken in je tuin wilt zonnen, kies dan voor een lichtgewicht ligbed met wielen.
    • Onderhoud: Kies voor een ligbed dat gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen de elementen. Overweeg een ligbed met afneembare kussens die kunnen worden gewassen.
    • Stijl: Ligbedden zijn er in verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Kies een ligbed dat past bij de stijl van je tuin en bij jouw persoonlijke smaak.


    In ons ruime assortiment tuinmeubelen hebben we enkele moderne en onderhoudsvrije ligbedden die geschikt zijn voor elk terras. Kom gezellig langs in onze showroom in Enschede om eens even proef te liggen.

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.