Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wicker vlechtwerk

  Wat is wicker?

  Wicker is een veelgebruikt materiaal in de meubelindustrie, voor zowel binnen als buiten meubelen. Het wordt gemaakt van een uit kunststof vervaardigde vezel die gelijkenissen vertoont met rotan. Het voordeel van wicker ten opzichte van rotan is dat wicker een stuk minder aangetast wordt door invloeden van het weer. Deze wicker vezels worden tot een lange draad gemaakt, die daarna om een aluminium frame worden gevlochten.

  Er zijn 3 soorten wicker structuren die worden gebruikt om tuinmeubels van te maken, namelijk:

  • Ronde draad structuur

  • Half ronde draad structuur

  • Platte draad structuur


  Welke type structuur je kiest voor je tuinmeubel heeft invloed op de uitstraling van het meubel. Ook is het moeilijker om een ronde draad structuur te vlechten, dus dit heeft invloed op de prijs. De wicker tuinmeubelen van ons eigen merk die wij in ons assortiment hebben opgenomen worden over het algemeen gevlochten met de half ronde draad structuur, tenzij anders vermeld. 


  Waar komt wicker vandaan?

  Wicker heeft een Scandinavische achtergrond. Het woord wicker is afgeleid van 2 Zweedse woorden:

  • Vika, Zweeds voor buigen

  • Vikker, Zweeds voor de boom de wilg

  Verschillende materialen afkomstig van de wilg werden vroeger gebruikt om manden van te vlechten. Door verloop van tijd werden daar natuurlijke producten aan toegevoegd zoals:

  • Rotan

  • Riet

  • Bamboe

  Later kwamen daar dus synthetische materialen bij zoals kunststof. Op dit moment wordt dit nog vooral voor tuinmeubelen gebruikt, maar het is langzaam aan een opmars bezig voor meubelen binnenshuis.

   

  Eigenschappen van wicker vlechtwerk

  De voornaamste redenen om wicker te gebruiken voor tuinmeubelen zijn:

  • Natuurlijke look

  • Makkelijk te onderhouden

  • Licht in gewicht

  • Zeer sterk

  • Makkelijk schoon te maken

   

  Natuurlijke look

  Wel de looks van rotan maar niet de nadelen? Dat kan! Doordat wicker tuinmeubelen gevlochten worden, net zoals rotan, heeft het een natuurlijke look.

  Makkelijk te onderhouden

  Doordat wicker gemaakt is van kunststof vezels is het erg makkelijk deze meubels te onderhouden. De invloeden van het weer werken nauwelijks op een wicker tuinset. Wel raden wij aan je wicker tuinmeubels af te dekken met hoezen. Dit voornamelijk om het verkleuren door de zon tegen te gaan. We bieden hieronder nog een product aan om je wicker tuinmeubelen te beschermen wanneer je dit toch een fijn gevoel vind. Daarbij werkt dit natuurlijk ook mee aan de levensduur van je tuinmeubelen. 

  Licht in gewicht

  Doordat wicker zelf weinig weegt en het ook nog eens gevlochten wordt op een frame van aluminium, wat ook zeer licht is, blijft het gewicht laag. Tuinmeubelen op een andere plek proberen? Geen probleem, je draagt de meubelen zo naar de nieuwe bestemming.

  Zeer sterk

  Tuinmeubelen gemaakt van wicker kunnen tegen een stootje. Dit komt door de combinatie van gevlochten kunststof en het aluminium frame.

  Makkelijk schoon te maken

  Doordat wicker gemaakt is van kunststof dat vuilafstotend is blijven tuinmeubels relatief schoon. Mochten ze toch vies worden, bijvoorbeeld wat stoof, dan voldoet het vaak al om er met een lauwwarme doek overheen te gaan. Mocht het op de een of andere manier toch vies worden, dan raden wij af om zware of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de vezels worden aangetast, wat er weer voor kan zorgen dat bijvoorbeeld de kleur verandert of de het materiaal breekt. We bieden hieronder een product aan om je wicker tuinmeubelen gemakkelijk schoon te maken. 

   

  Ons assortiment wicker tuinmeubelen

  Binnen ons assortiment zijn wicker tuinmeubelen verreweg de meest populaire. Wij hebben van dit materiaal dan ook de meeste producten. Wij hebben producten die door onszelf zijn ontworpen en geproduceerd worden, deze zijn van ons eigen merk 4 Seizoenen Tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen staan bekend vanwege de betaalbare kwaliteit en wordt alleen door ons verkocht. Daarnaast verkopen wij ook nog wicker tuinmeubelen van de volgende merken:


  Tenzij anders vermeld, kun je er vanuit gaan dat onze meubelen gemaakt zijn met half ronde draden. Ons wicker assortiment is kun je vinden in de volgende categorieën:

   

  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.