Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Textileen

  Textileen (textiel)

  Textileen, of textiel, is een veelgebruikte stof binnen de tuinmeubelen branche. Dit komt doordat het de volgende eigenschappen heeft:

  • Zeer sterk

  • Gemakkelijk te onderhouden

  • Slijt nauwelijks

  • Waterafstotend

  • UV-bestendig

  • Kleurvast

  • Weegt weinig

  Zoals je wel ziet zijn dit allemaal uitstekende eigenschappen voor een materiaal dat veel in de buitenlucht staat. Vaak wordt textileen gebruikt in combinatie met een aluminium frame. Dit omdat aluminium vergelijkbare eigenschappen heeft als textileen, denk hierbij vooral aan het lichte gewicht en dat het gemakkelijk te onderhouden is. Textileen wordt het meest gebruikt in tuinstoelen, verstelbare en niet-verstelbare.

  Wat is textileen eigenlijk?

  Textileen is eigenlijk een merknaam die na verloop van tijd de naam werd van een materiaal.  Met dit materiaal wordt bedoeld doeken die gemaakt zijn van draden van polyester. Deze draden hebben vaak een PVC coating. Niet elk textileen doek is dus hetzelfde, omdat iedere fabrikant vaak een eigen samenstelling van vezels heeft.Hierdoor kan dus enig verschil optreden in de kwaliteit van de verschillende textileen doeken en de eigenschappen die het meekrijgt. Voor ons assortiment zijn wij op zoek gegaan naar doeken met de beste kwaliteit!

   

  Geschiedenis van textileen

  Textileen is ooit begonnen als een merknaam voor polyester doeken. De samenstelling van textileen is bedacht door het bedrijf Twitchell. Het materiaal werd zo populair dat het ook door andere bedrijven werd gemaakt. Dit zorgde ervoor dat de merknaam langzaamaan de naam voor het gehele product werd, namelijk doeken gemaakt van polyester vezels. Textileen wordt niet alleen voor tuinmeubels gebruikt, maar eigenlijk voor alles wat gedurende lange tijd tegen het weer en UV-straling van de zon moet kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonneschermen voor ramen.

   

  Onderhoud van textileen

  Ondanks alle bovenstaande eigenschappen van textileen heeft textileen nog wel af en toe onderhoud nodig om er voor te zorgen dat het lang meegaat. Het kan bijvoorbeeld ook vies worden.Gelukkig volstaat vaak een simpele doek of spons met lauw water al om het meubel weer schoon te krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan raden wij wel aan om ervoor te zorgen dat je een schoonmaakmiddel gebruikt zonder agressieve of bijtende middelen. Doe je dit niet dan heb je kans dat het materiaal beschadigd raakt door het schoonmaakmiddel.

   

  Textileen tuinmeubelen in ons assortiment

  Mocht je geïnteresseerd zijn in tuinmeubelen waar het materiaal textileen in gebruikt wordt, neem dan gerust een kijkje bij onze textileen tuinstoelen. Hier vind je allerlei tuinstoelen en ook ligstoelen. Daarnaast bieden we producten aan waarmee je textiel/textileen kunt onderhouden, beschermen en schoonmaken. 

  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.