Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Teakhout

  Teakhout is een populair materiaal voor diverse meubels. Het is een mooi houtsoort, daarnaast is het uiterlijk van teakhout erg fraai. De oorsprong van teakhout ligt in Zuidoost-Azië, landen zoals Indonesië en India. Teak uit India is bijvoorbeeld meer droge streken kleurverschil te zien. In de tropen worden veel teakbomen aangeplant. Het teakhout uit Indonesië heeft meer gelijkmatige kleuren.

  Teakhout bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen

  Teak is geschikt om meubels van te maken. 4 Seizoenen Tuinmeubelen heeft verschillende meubels van old teak, Indonesisch onbehandeld teakhout. Bekijk ook:

  Binnen het assortiment van 4 Seizoenen Tuinmeubelen bieden wij de Indonesisch onbehandeld teakhout aan. Teakhout kent behandeld en onbehandeld hout. Ook wel: Naturel teak en Old teak greywash. Beide geven je tuinmeubel een mooie en stoere look. Bij een teak tafel mag je gerust zien dat ze intensief gebruikt worden. Wil je dat liever niet? Dat kan je gebruik maken van een beschermhoes voor je tuintafel tijdens de koude dagen. De beschermhoes is goed beschermd tegen verschillende weersomstandigheden.

  Onderhoud teakhout

  Teakhout is van nature een vettig houtsoort, omdat teakhout harsen en oliesoorten bevat, is het bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit maakt teakhouten tuinmeubelen duurzaam en onderhoudsarm.


  Wij adviseren om je teak tuinmeubelen voor dat je ze in gebruik neemt te behandelen met een teak olie of teak sealer. Een teakhouten tuinmeubel zal door weersinvloeden verkleuren, dit proces is helaas niet tegen te gaan, maar alleen door teakolie te vertragen. Wij adviseren daarom het meubelstuk één tot twee keer per jaar te behandelen afhankelijk van de blootstelling aan het weer. Met name vocht en direct water/regen versnellen het proces.


  Zorg ervoor dat je teakhouten tuinmeubel droog, vuil vrij en schoon is voor je hem gaat behandelen met teak olie. Dit zorgt voor het beste resultaat. Dit kun je gemakkelijk doen met onze: teak reiniger & ontgrijzer. 


  Wij bij verkopen 2 soorten onderhoudsmiddelen van het merk Star Brite om teakhouten tuinmeubelen te beschermen en verduurzamen, namelijk:

   

  Je teakhouten tuinmeubelen schoonmaken?

  Wanneer je teakhouten tuinmeubelen smerig zijn geworden door bijvoorbeeld groene aanslag van de natuur wil je ze graag verantwoordelijk schoonmaken. Dit kan met onze teak reiniger. Deze teak reiniger verwijderd vet, vuil en oude olie resten en is hierdoor je tuinmeubel weer klaar om opnieuw geolied te worden. Ideaal voor teakhout, maar ook op alle fijne houtsoorten. Dit is een biologisch afbreekbaar middel. Wij raden aan om je houten tuinmeubelen twee keer per jaar te behandelen.

  Lees hier meer over de gebruiksaanwijzing van het product.

   

  Zwarte vlekjes op je teakhouten tuinmeubelen?

  Zit er na het reinigen van je meubelstuk nog steeds vuil of zwarte vlekjes op? Pak dan een fijn schuurpapiertje en schuur het vuil of de zwarte vlekjes licht af. Je zult zien dat de originele teakhouten kleur weer naar boven komt en de vlekjes eenvoudig verwijderd worden. Wij raden aan dit met de hand te doen, zodat je niet te veel wegschuurt en zo nauwkeurig mogelijk kan werken. Breng vervolgens weer een teak olie of teak sealer aan om je tuinmeubel te beschermen en verduurzamen. 

   

  Dingen die je niet moet doen bij teakhouten tuinmeubelen!

  Zoals eerder aangegeven is teakhout een natuur product, en hier wil je natuurlijk zo lang mogelijk optimaal van genieten! Wij raden dan ook af om de volgende middelen te gebruiken op je teakhouten tafel of tuinmeubel.

  • Chloor of andere agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan witte vlekken veroorzaken.

  • Lak of andere beschermmiddelen anders dan teakolie of teaksealer. Teakhout moet ademen om in optimale conditie te blijven. Een laklaag zal dit beperken en dat kan tot hevige scheuren leiden.

   

  Eigenschappen teakhout

  Naast verkleuring door de weersinvloeden kan je tuinmeubelstuk ook gaan ‘werken’ planken kunnen krimpen, uitzetten en barsten/scheuren kunnen heviger worden. Doordat wij gebruik maken van goed gedroogd A-kwaliteit Indonesisch teakhout zal dit proces erg minimaal zijn. Echter verschilt het per plaats waar het tuinmeubelstuk staat, hoe hevig/snel dit proces kan optreden.

  TIP:  Zorg er steeds voor dat teakhouten meubelen niet langdurig in een plas water buiten kunnen staan, of dat er water op het tuinmeubelstuk blijft staan. Het water zal in het hout trekken en randen (ook wel kringen genoemd) vertonen na verloop van tijd. Deze zijn lastiger te verwijderen.

  De andere eigenschappen van teakhout zijn:

  • Teakhout is duurzaam

  • Teakhout is sterk

  • Teakhout krimpt niet veel

  • Teakhout ziet er levendig uit

  • Teakhout is weerbestendig

  • Teakhout is onderhoudsvrij

  • Teakhout is duurzaam

   

  Assortiment Teakhout

  Bekijk hieronder onze producten van teakhout en daarbij ook de producten om je teakhout te onderhouden, beschermen en schoon te maken. 

  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.