Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Polywood


  Wat is polywood?

  Polywood is kunststof dat er uit ziet als hout. Dit kan gemaakt zijn van normaal kunststof maar steeds populairder wordt recyclebaar kunststof. Als je op zoek bent naar de look van hout maar het gemak in onderhoud van kunststof, dan is polywood wat je wil. Dit wordt ook wel polyteak genoemd. Omdat het van kunststof is gemaakt is polywood vuil en waterafstotend. Dit zorgt ervoor dat het weinig onderhoud nodig heeft, terwijl je met bijvoorbeeld teak tuinmeubelen ze toch regelmatig grondig schoon moet maken.  Desondanks kan dit materiaa(polywood) net als hout gaan werken, waardoor onregelmatigheden in het blad niet te voorkomen zijn. Dit is een eigenschap van Polywood en men kan hierop niet reclameren.Wij adviseren ten alle tijden viltjes te gebruiken bij gebruik aan tafel, polywood is een hard plastic echter door extreme hitten en weerspiegeling van glas kunnen blaasjes ontstaan op het blad. Dit valt te voorkomen door viltjes te gebruiken. Hierop kan niet gereclameerd worden.  Polywood zal op de korte termijn niet zo snel verkleuren als teak. Sommige mensen houden daar van, anderen willen juist de kleur behouden. Hiervoor zul je de tafel moeten behandelen met olie. Polywood wordt niet alleen gebruikt voor tuinmeubelen. Hier wordt het bijvoorbeeld ook voor gebruikt:

  • Omlijstingen (voor deuren bijvoorbeeld)

  • Plinten

  • Veranda’s

  • Kozijnen


  Zoals je aan bovenstaande lijst wel kan zien, is dat polywood vrij sterk is en zeer bewerkbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld ook tuintafels van polywood die geen houtnerven hebben.

  Waar komt polywood vandaan?

  De beginselen van polywood zijn ontstaan toen in 1990 werd bedacht om de look van hout te combineren met de positieve eigenschappen van kunststof. Dit was vrij letterlijk, want hout en kunststof werden samengeperst. Dit product werd houtcomposiet genoemd, ook wel HKC. Het werd destijds vooral verkocht als alternatief voor houten schuttingen en vlonderdelen.


  De kwaliteit van HKC wordt vooral bepaald door welke types hout en plastic worden samengevoegd en hoe het productieproces verloopt. Het voornaamste probleem met HKC is dat het niet recyclebaar is. Doordat het een samenvoeging van 2 producten is, is het lastig om het materiaal nog weer te gebruiken.


  Het antwoord hierop werd plastic lumber. De uitstraling van hout, de gunstige eigenschappen van kunststof en alleen gemaakt van kunststof, dus recyclebaar.

  Eigenschappen polywood

  Zoals eerder al vermeld heeft polywood een aantal positieve eigenschappen:

  • Makkelijk schoon te maken

  • Ziet eruit als hout

  • Is goedkoper in aanschaf dan hout

  • Makkelijk in onderhoud

  • In allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar

  Makkelijk schoon te maken

  Doordat polywood gemaakt is van kunststof heeft het de eigenschappen vuil en water af te stoten. Voor de schoonmaak is vaak een natte doek genoeg. Zijn er wel schoonmaakmiddelen nodig? Gebruik dan groene zeep en niets sterkers, want dit kan beschadigingen aanbrengen.

  Ziet eruit als hout

  Klanten willen vaak houten tuinmeubelen omdat deze er zo mooi uitzien, maar schrikken van de onderhoud die nodig is om deze meubelen ook zo mooi te houden. Dit is precies de reden waarom wij polywood meubelen hebben.

  Is goedkoper in aanschaf dan hout

  Onder andere doordat veel kunststof gerecycled kan worden zorgt ervoor dat polywood in verhouding tot hout redelijk goedkoop is.

  Makkelijk in onderhoud

  Polywood tuinmeubelen hebben in principe vrij weinig onderhoud nodig. Mocht dit een keer wel nodig zijn dan is het vrij eenvoudig zelf te doen. Heb je bijvoorbeeld een kras op je tafelblad? Dan kun je net als bij hout de tafel een beetje bijschuren. Ook treed er bij polywood nauwelijks kleurverloop op. Wel is het belangrijk te vermelden dat polywood niet goed kan tegen extreme hitte. Gebruik dus bij een kopje koffie altijd een onderzetter.

  In allerlei kleuren verkrijgbaar

  Wanneer je een houten tuinmeubel koopt dan wordt de kleur over het algemeen bepaald door het type hout dat je gebruikt. Dit type hout heeft dan weer zijn eigen eigenschappen, positief en negatief. Bij polywood is dit allemaal niet geval, ongeacht de kleur zijn de eigenschappen altijd hetzelfde.


  Ons assortiment

  Op dit moment verkopen wij polywood tuintafels en loungesets gemaakt met polywood. Deze zijn ontworpen en geproduceerd door onszelf. In de shop kun je deze tuintafels vinden onder de volgende categorieën:


  Daarnaast verkopen wij producten om het polywood te beschermen en schoon te maken. 

  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking