Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hardhouten en Acacia tuinmeubelen

   

  Houten tuinmeubelen zijn weer helemaal terug! Vooral Acacia hout is populair in het gebruik bij tuinmeubelen. Acacia hout komt van de Europese Robinia boom en is erg duurzaam. De hardhout soort is erg hard, wat weer erg handig is bij tuinmeubelen! De prijs van Acacia hout ligt iets hoger dan bijvoorbeeld vuren of meranti houten tuinmeubelen, maar dit vind je weer terug in de duurzaamheid van Acacia houten tuinmeubelen. 

  Eigenschappen van houten tuinmeubelen 

  Hout is een levend materiaal, het zet uit en krimpt onder invloed van de luchtvochtigheid, het zogenaamde 'werken' van het hout. Het heeft daardoor een heel andere werking in tuinmeubelen dan andere materialen. Ieder tuinmeubel gemaakt van hout is namelijk uniek, omdat geen enkele houten plank hetzelfde is. Wanneer je kiest voor houten tuinmeubelen, dan weet je dat je kiest voor een product dat onderhoud nodig heeft, wil je het zo mooi mogelijk houden. Verkleuring van hout is namelijk niet tegen te gaan, maar ook het barsten van planken is een natuurlijk proces dat niet voorkomen kan worden. Wanneer je kiest voor houten tuinmeubelen zullen ze er naar verloop van tijd altijd anders uit gaan zien dan wanneer je het uit de doos uitpakt. Andere eigenschappen van houten tuinmeubelen zijn: 

  • Duurzaam

  • Sterk

  • Natuurlijke uitstraling

  • Weersbestendig (hout werkt echter wel, dus verandering van het hout kan nooit worden tegengegaan in de buitenlucht)

  Hout is een echt natuurproduct, hierdoor zal het altijd veranderen naar mate van gebruik en tijd. Wil je dit niet of wil je je tuinmeubelen precies houden zoals je ze had besteld zonder hier veel voor te moeten doen? Kies dan voor bijvoorbeeld aluminium of kunststof tuinmeubelen i.p.v. tuinmeubelen gemaakt van hout of met hout. 

  Het verkleuren van acacia hout bij tuinmeubelen 

  Acacia heeft van nature een hoog oliegehalte waardoor het hout nagenoeg ongevoelig is voor water-en vocht indringing, alleen zal het in de buitenlucht geplaatste hout na verloop van tijd vergrijzen (net als iedere andere houtsoort als het niet behandeld wordt). Verder is geen enkel stuk van het acacia hout gelijk van vorm, structuur of kleur, wat dus inhoudt dat kleurschakeringen zelfs binnen een meubelstuk onvermijdelijk zijn. Wind barsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen na verloop van tijd een lichtere krijgen. Kleurverschillen onderling en ten opzichte van het model dat je uit de doos pakt zijn daarom voor de hand liggend. Door het gebruik van een teakolie met een goud/bruine kleur, kun je de kleur terug krijgen en nogmaals herhalen wanneer de kleur nog niet warm genoeg is. 

  Onderhoud Hardhouten tuinmeubelen

  Wij adviseren om je hardhouten tuinmeubelen, voor dat je ze in gebruik neemt, te behandelen met een olie. Deze olie is verkrijgbaar op verschillende gewenste kleur basis, zo bepaal je zelf of je tafel donkerder wordt, een grey wash kleur krijgt of de originele teak kleur behoudt.

  Een houten tuinmeubel zal door weersinvloeden verkleuren, dit proces is helaas niet tegen te gaan, maar alleen door olie te vertragen. Wij adviseren daarom het meubelstuk één tot twee keer per jaar te behandelen, afhankelijk van de blootstelling aan het weer. Met name vocht en direct water/regen versnellen het proces. Zorg ervoor dat je houten tuinmeubelen droog, vuilvrij en schoon zijn voor je ze gaat behandelen met olie. Dit zorgt voor het beste resultaat.

  Wanneer de houten tuinmeubelen niet gebruikt worden raden wij aan ze af te dekken. Hiervoor kan je gebruik maken van een beschermhoes voor je houten tuinmeubelen. De beschermhoes beschermt de meubelen goed tegen verschillende weersomstandigheden en voorkomt dat de tuinmeubelen continue worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden.

  Hardhout / Acacia bij 4 Seizoenen Tuinmeubelen

  Binnen het assortiment van 4 Seizoenen Tuinmeubelen bieden wij onbehandelde Acacia houten tuinmeubelen aan. Acacia kent behandeld en onbehandeld hout. Houten tuinmeubelen ‘leven’ in de buiten lucht en wij vinden dat dit zichtbaar mag zijn. Wil je dat liever niet? Kijk dan naar bij het kopje onderhoud hoe je de originele kleur zo lang mogelijk behoud. Wij bieden Acacia houten tuinmeubelen uitsluitend aan in combinatie met andere onderhoudsarme materialen zoals kunststof en wicker. Dit geeft de mogelijkheid om met veel verschillende stijlen en kleuren te werken.

  Garantie hardhouten tuinmeubelen 

   

  Om de houtwerking te vertragen en levensduur van het meubelstuk te verlengen, adviseren wij de hardhouten tuinmeubelen te behandelen met een olie of sealer
  Tevens adviseren wij om de hardhouten tuinmeubelen in de winter op een droge plek binnen op te bergen. Door de houten tuinmeubelen tijdens de meest vochtige periodes van het jaar binnen op te bergen, verleng je de levensduur en vermindert de werking op het hout. Wij geven geen garantie op de werkingen op hardhouten tuinmeubelen die het gehele jaar buiten geplaatst worden, wanneer ze onder een hoes geplaatst worden is dit niet voldoende omdat ook hier het vocht bij kan. Wij geven 1 jaar garantie op de hardhouten tuinmeubelen die volgens onze adviezen opgeborgen en behandeld worden of als zij onder een overkapping staan. De werking van hout zal ook als je onze adviezen opvolgt optreden, echter zouden dit alleen acceptabele werkingen van het hout mogen zijn. Neem contact op met de klantenservice indien je hiervan enkele voorbeelden wilt ontvangen.

   

   

  Bekijk hieronder ons assortiment Acacia houten tuinmeubelen! Bekijk daarbij ook de olie die je kunt gebruiken om het hout te behandelen. 

  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.