Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


    01 September 2021

    Wat is het beste materiaal voor tuinmeubelen?

    Er is tegenwoordig zoveel keuze uit soorten tuinmeubelen en de materialen waar ze van zijn gemaakt. Kies je voor onderhoudsvriendelijk, juist een natuurlijk materiaal die je moet behandelen of stoer aluminium? Wij hebben een aantal materialen van onze tuinmeubelen op een rij gezet en de tips voor het onderhoud hiervan.

     

    Want ondanks dat onze producten weinig onderhoud nodig hebben kan je er wel voor zorgen dat je tuinset nog langer meegaat. Hoe je het beste je tuinmeubelen kunt onderhouden is vooral afhankelijk van welk materiaal het gemaakt is. Hieronder een aantal voorbeelden van onze materialen.

     

    Moderne wicker tuinmeubelen

    Wicker is en blijft een zeer populair materiaal voor tuinmeubelen, niet alleen omdat het modern oogt maar ook omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Wicker is het beste schoon te maken met een doek en een emmer lauwwarm water. Mocht de aanslag nou niet schoon te krijgen zijn met alleen lauw water raden wij je aan om een beetje groene zeep te gebruiken. Gebruik nooit een schoonmaakmiddel dat bleek bevat want dit soort middelen kunnen de kleur en structuur van jouw tuinmeubel aantasten.

     

    Onderhoud van teakhouten meubelen

    Teakhout is een prachtig natuurlijk materiaal dat elke tuin en terras meteen een warme sfeer geven. Ondanks dat het een prachtig materiaal is is het niet onderhoudsvrij. Voor teakhouten tuinmeubelen is het belangrijk om deze één tot twee keer per jaar te onderhouden met een speciale teakolie. Doe je dit niet dan is het mogelijk dat er schimmel op het hout komt door de vocht. Maak je teakhouten tuinmeubelen goed schoon en zet het daarna in de olie zodat je tuinset er weer tegenaan kan!

    houten tuintafel


    Onderhoudsvriendelijk polywood

    Een materiaal dat bovenaan ons lijstje staat als favoriet is polywood. Als je op zoek bent naar de look van hout maar met het gemak in onderhoud van kunststof dan is polywood wat je wil. Het materiaal polywood is vuil en waterafstotend en doordat het gemaakt is van hard plastic kan het ook zeker tegen een stootje. Is jouw tuintafel van polywood vies? Het enige wat je nodig hebt is een lauwwarm sopje met een beetje groen zeep en je kan er zo weer aanschuiven.

    Wil je nou jouw tuintafel toch meer beschermen tegen het slechte weer? Voor al onze tuintafels zijn er beschermhoezen beschikbaar. Voor onze polywood tuintafels raden we altijd aan om ook een Bobbin te gebruiken in combinatie met onze beschermhoezen. Op deze manier kan de tuintafel altijd goed luchten.

    polywood tuintafel


    Tuinmeubelen combineren tot een tuinset

    Binnen onze tuinmeubelen collectie zijn verschillende materialen met elkaar gemixt om zo tot het beste resultaat te komen. Neem nou onze Bezano serie. Het frame is gemaakt van onderhoudsvrij aluminium gecombineerd met waterafstotende loungekussens. Of je kan natuurlijk voor een eigen samengestelde tuinset kiezen. Neem bijvoorbeeld een polywood tuintafel met daarbij onze luxe wicker tuinstoelen Mona voor een natuurlijk uitstraling.

    Benieuwd naar al onze tuinmeubelen en de materialen? Kom gerust langs in onze showroom in Enschede en wij helpen je graag verder met het samenstellen van jouw ideale tuinset.


    tuinmeubelen combineren

    Laat een reactie achter

    inspiratie van onze klanten

    Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
    experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
    Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

    Kleine producten: via de Post

    Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

    Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

    Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
    Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.