Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


  13 August 2019

  Zelf de perfecte palletbank maken!

  Hoe leuk is dat!? Zelf de perfecte palletbank maken, precies zoals jij dat wilt!

   

  Waarom zelf een pallet bank maken?

  Er zijn verschillende redenen om te kiezen om zelf een bank te maken. Het leuke is dat je hem helemaal kan maken zoals jij dat wilt! Koop je een bank in de winkel, dan zullen dit meestal banken zijn in standaard afmetingen en modellen. Nu bepaal je zelf hoe groot je bank wordt, wat het design gaat worden en hoe je hem wilt aankleden.


  Niet alleen de kostenbesparing vergeleken met een standaard loungebank is een belangrijk punt, maar ook de snelheid van hoe snel je een bank in elkaar zet en de stevigheid ervan. Ga je zelf een bank maken, dan beslis jij welk materiaal je gebruikt en kun je kiezen voor materialen met een lange levensduur, zoals pallets. Jij weet dus (en kunt zelf bepalen) hoe de constructie van je bank is en of deze stevig genoeg is voor hoe jij hem wilt gebruiken. Daarnaast is zelf een bank maken heel leuk om te doen. Hieronder leg ik simpel het hele stappenplan stapsgewijs uit.

   

  Stappenplan

  Dit is een kort en duidelijk stappenplan om zelf je bank te maken van hele pallets. Het wordt je niet moeilijk gemaakt en hiervoor hoef je geen echte klusser te zijn. Eigenlijk is dit een stappenplan voor een klein bankje van pallets of voor een grote fauteuil. Voor een echte bank dien je er hier twee van te maken die je naast elkaar zet. Je kunt ze dan aan elkaar monteren, maar als je ze los naast elkaar zet ben je heel flexibel in het verplaatsen van de bank en kun je ze ook als twee losse stoelen gebruiken. Met lekkere dikke kussens maak je deze bank/stoel helemaal af. Deze kussens zijn bij ons te bestellen in de webshop. 

   

  Stappenplan voor het maken van een palletbank

  1. Maak een kleine bouwtekening voor de palletbank.
  2. Bekijk elke materialen je nodig hebt voor datgene dat je wilt maken.
  3. Behandel de pallets zo dat je ze voor buiten kunt gebruiken.
  4. Monteer het zitgedeelte aan elkaar. 
  5. Monteer een houten lat.
  6. Monteer de rugleuning.
  7. Boor het onderste gedeelte van de bank aan de rugleuning.
  8. Monteer de wielen aan de onderkant van de bank.
  9. Wanneer je dit wilt verf of lak je de bank.
  10. Kies de juiste kussens uit, geheel naar eigen smaak. 

   

  Stap 1: Bouwtekening pallet bank

  Een pallet bank maken kan op veel verschillende manieren. Eerst moet je weten wat je wil. Wil je een stoel, een bank of een grote hoekbank? Op een tekening teken je de bank uit zo je hem wilt hebben en zet je de maten erbij. Zo kun je veel beter nagaan hoeveel materialen je nodig hebt en welke materialen. Een bouwtekening bij de hand werkt echt veel beter en geeft je enig houvast. Soms kom je tijdens het tekenen erachter dat bepaalde dingen toch anders moeten of niet kunnen. Het is beter om er tijdens het tekenen achter te komen dan tijdens het bouwen van je bank. 

  Stap 2: Materialen 

  Benodigdheden:

  • 3 pallets
  • Lading schroeven van 50x4mm
  • Houten lat van 120cm
  • 4 zwenkwielen waarvan twee met rem
    

  Stap 3: De pallets behandelen

  Om zeker te zijn van een goede bescherming schuur je de pallets glad op en vervolgens breng je een beits laag aan. Je bank is nu ook geschikt als bankje van pallets in de tuin.


  Stap 4: Het zitgedeelte monteren

  Voor het zitgedeelte heb je twee pallets nodig. De twee pallets stapel je op elkaar en schroef je met schroeven aan elkaar vast. Draai de schroeven in het hout vlak naast de klossen.


  Stap 5: Houten lat monteren

  De houten lat bevestig je aan de voorzijde van de bovenste pallet met vier schroeven. Je zult je afvragen waar deze lat voor dient? De lat voorkomt dat je bank een vierkant blok wordt. De lat zorgt ervoor dat je de rugleuning goed kunt monteren dat hij een beetje schuin loopt. Dit staat mooier en zit comfortabeler. Wil je geen schuine rugleuning? Geen probleem dan heb je de lat niet nodig.


  Stap 6: Monteren van de rugleuning

  Neem nu de derde pallet en zet deze als rugleuning tegen het zojuist gemonteerde latje aan. Kijk goed of hij recht op de grond staat en gelijk is met de zijkanten van het zitgedeelte. Schroef de pallet nu vast aan de lat.


  Stap 7: Onderste gedeelte rugleuning vast boren

  Boor nu het onderste gedeelte van de pallet die als rugleuning dient vast aan het zitgedeelte. Omdat hier geen latje is gemonteerd zul je zien dat bij het inboren van de schroeven de rugleuning wat schuin gaat staan. Schroef de schroeven ook schuin in het zitgedeelte.


  Stap 8: Zwenkwielen monteren

  Schroef aan de onderzijde nu de vier zwenkwielen vast. Doe dit niet op de draag latten, maar naast de klossen. Zo krijg je dat de wielen bijna niet te zien zijn.


  Stap 9: Verven of lakken

  Nu kun je de bank pallets afwerken zoals jij dat wilt. Je kunt de bank een leuke kleur geven of je gaat de bank beitsen. Je hebt nu een op eenvoudige wijze en snel een bank van pallets gemaakt. Maak er nog één en zet ze naast elkaar. Je hebt nu een volwaardige bank. Maak je er nog meer, dan kun je de verschillende delen in modules naast elkaar zetten en creëer je je eigen pallet hoekbank.  


  Stap 10: Kussens voor op de bank

  Het leukste van allemaal! Het uitzoeken van de kussens voor op jou bank of stoel. Bij ons heb je keuze uit een breed assortiment kussens. Van standaard kussens tot maatwerk kussens. Ook kun je de dikte, de stof of de vorm van je kussens zelf kiezen. Ga je liever voor strak of hou je toch van landelijk? Een rib stof of een gladde stof? Lukt het je maar niet om een keuze te maken uit de stoffen? Dan kun je bij ons gratis stofstaaltjes aanvragen. Hulp nodig? Dat doen wij graag! Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.


  Bank klaar? Stuur ons dan wat leuke foto's! Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten.  - Liefs, Britt -

   

  P.S. Hebben jullie adviezen, ideeën of vinden jullie het leuk als ik ergens een blog over schrijf? Alle tips zijn meer dan welkom! 

  Laat een reactie achter

  inspiratie van onze klanten

  Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
  experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.