Neem contact op
0
Sluiten

Categorieën

Filters


  14 January 2020

  Geef je tuinmeubel een langer leven!

  Tips en aanbeveling voor het onderhoud van tuinmeubelen.

  Ben je helemaal blij met je tuinset? Top! Wij hebben een aantal tips om dit ook zo te houden. Want ondanks dat onze producten weinig onderhoud nodig hebben, kun je er met een klein beetje onderhoud wel voor zorgen dat je tuinset nog langer meegaat.

  Hoe je het beste je tuinmeubelen kunt onderhouden is vooral afhankelijk van welk materiaal het gemaakt is. Hieronder een aantal voorbeelden:

   

  Wicker en aluminium


  Wicker is een zeer populair materiaal voor tuinmeubelen, dit omdat het trendy is en weinig onderhoud nodig heeft. Wicker is het beste schoon te maken met een doek en een emmer warm water. Mocht het niet schoon te krijgen zijn met alleen lauw water raden wij je aan om groene zeep te gebruiken. Belangrijkste is dat het schoonmaakmiddel dat je gebruikt geen bleek bevat, aangezien bleek de kleur en structuur van het tuinmeubel aan kan tasten.

   

  Kunststof


  In eerste instantie lijkt het alsof kunststof geen onderhoud nodig heeft, helemaal wanneer je de wat donkere kunststof tuinmeubelen gebruikt. Maar niets is minder waar. De kunststof beschermlaag wordt vaak door UV-straling aangetast, wat ervoor zorgt dat deze laag makkelijker vuil wordt.

   

  Teakhout


  Voor teakhout is het belangrijk om deze toch zeker 1 of 2 keer per jaar te onderhouden. Doe je dit niet dan is het mogelijk dat er schimmel op het hout komt. Belangrijk dus om bijvoorbeeld een keer per jaar goed schoon te maken en daarna in olie te zetten, zodat je tafel er weer tegenaan kan!

  Wij raden het over het algemeen af om houten tuinmeubelen met een hogedrukreiniger schoon te maken. Dit omdat houten tuinmeubelen een natuurlijke waslaag hebben, die het meubel beschermt. Gebruik je een hogedrukreiniger, dan verwijder je deze laag. Heb je een wat oudere houten tuintafel? Dan kan het gebruik van een hogedrukreiniger op zich geen kwaad. Dit omdat de tafel zijn natuurlijke beschermingslaag door de jaren heen al is kwijt geraakt.

   

  Beschermhoezen


  Wat ook bij het onderhoud hoort is het opslaan van je meubelen. Het opslaan van je tuinmeubelen is een goed idee om je tuinmeubel duurzaam te onderhouden. Hiervoor raden wij aan om beschermhoezen te gebruiken, of je ze nou binnen of buiten opslaat. Voor binnen is het gunstig omdat het je meubelen tegen vocht en vuil beschermt. Buiten beschermt het je tuinmeubelen tegen allerlei weersinvloeden.

  Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat wanneer je je tuinmeubelen buiten laat staan, je ervoor zorgt dat het water altijd kan aflopen. Als een beschermhoes namelijk niet de kans krijgt op te drogen kan dit voor vervelende vlekken zorgen op de hoes en eventueel ook de tuinmeubelen.

  Mocht je zelf nog vragen, tips of aanbevelingen hebben? Laat ons dit dan weten in de reacties!

  Laat een reactie achter

  inspiratie van onze klanten

  Neem een kijkje bij onze klanten in de tuin en doe inspiratie op! Deel jouw foto's met #4seizoenentuinmeubelen op Instagram om anderen ook te inspireren.
  experience-1experience-2experience-3experience-4experience-5
  Hoe zit het bezorgproces bij ons in elkaar?

  Kleine producten: via de Post

  Kleine producten worden door PostNL of GLS bij je thuis bezorgd, wij verzenden op dinsdag en vrijdag, wanneer je de dag voor verzending nog voor 15:00uur besteld dan gaat het (wanneer op voorraad) op onze verzenddagen nog mee met verzending!

  Wanneer het pakket bij PostNL wordt verwerkt ontvang je vanuit PostNL een mailtje met hierin de Track en Trace code om je bestelling te volgen.

  Grote producten: Via onze eigen bezorgservice
  Je bestelling wordt door onze logistieke afdeling verzameld met orders bij jou uit de buurt, deze worden ingepland waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeur. Je wordt 2 dagen voor levering door ons gebeld wanneer we bij je langs komen met onze eigen bezorgservice.